Skip over navigation

Mindhut

Take Our Super Obscure My Little Pony: Friendship Is Magic Quiz!

Take Our Super Obscure My Little Pony: Friendship Is Magic Quiz!

By Dan Stein

Hasbro Studios

You may think you’re the ultimate Brony who knows everything about Friendship Is Magic. You may own every toy figure released, read up constantly on such sites as Equestria Daily, and be able to discern what cutie mark you would get if you lived in the pony world. However, we’re willing to bet that some of the finer details of FIM may escape your mind. How much do you really know about our favorite pastel colored friends? Take our Obscure MLP Trivia Quiz and find out!

1. Which animator helped Lauren Faust to develop the show's pitch bible?

A)    Genndy Tartakovsky

B)    Paul Rudish

C)    Joe Ansolobehere

D)    Chris Savino

2. Who was the 4chan user that coined the name “Derpy Hooves?”

A)    Moot

B)    Sergeant Sprinkles

C)    Dr. Foreigner

D)    Flutter

3. What member of the show's staff voiced King Sombra in “The Crystal Empire?”

A)    Jayson Thiessen

B)    James Wootton

C)    Terry Klassen

D)    Jim Miller

4. In the episode “Over a Barrel,” what does Applejack call her prized apple tree?

A)    Bloomberg

B)    Washington

C)    Harrison

D)    Grant

5. What is the name of the main teenage dragon in “Dragon Quest?”

A)    Firebreather

B)    Smaug

C)    Drake

D)    Garble

6. In which episode did Derpy Hooves first appear with her trademark eyes as a nod to fans?

A)    Luna Eclipsed

B)    Feeling Pinkie Keen

C)    The Cutie Mark Chronicles

D)    Sonic Rainboom

7. The oldest actress to lend her talents to the series is:

A)    Tara Strong

B)    Cathy Weseluck

C)    Kathleen Barr

D)    Nicole Oliver

8. The Ahuizotl featured in “Read It and Weep” is a creature in which Latin American mythology?

A)    The Maya

B)    The Olmec

C)    The Inca

D)    The Aztec

9. A Ponyville statue of Princess Celestia first appears in the episode:

A)    Magic Duel

B)    A Friend in Deed

C)    Winter Wrap Up

D)    Hurricane Fluttershy

10. What episode features a homage to the classic sitcom “I Love Lucy?”

A)    Spike at Your Service

B)    Ponyville Confidential

C)    The Last Roundup

D)    Green Isn't Your Color

11. Future Twilight's look is reminiscent of which action hero from what movie?

A)    Snake Plissken, Escape from New York

B)    John McClane, Die Hard

C)    Kyle Reese, The Terminator

D)    Dutch Schaefer, Predator

12. Which musician alluded to a possible guest appearance on the show?

A)    Maynard James Keenan

B)    Andrew W.K.

C)    “Weird Al” Yankovic

D)    Taylor Swift

Answers: 1B, 2C, 3D, 4A, 5D, 6B, 7C, 8D, 9B, 10C, 11A, 12C

10-12 Correct: Awesome Alicorn

You’re an Awesome Alicorn! You’ve passed Princess Celestia’s final test and have become the merger of two powerful races. Knowledge of Friendship Is Magic is second nature to you, and you can rattle off the intricate details of most episodes perfectly. If you were a pony, your cutie mark would be that of a scroll and sword, representing your vast wisdom and power. You truly know your stuff.

7-9 Correct: Unique Unicorn

You’re a Unique Unicorn! One of Princess Celestia’s best students, you pride yourself on your skill at magic and other practical activities. You have an intimate knowledge about the magic of Friendship, and can generate spells that rival those of Starswirl the Bearded. Perhaps only one more obstacle lies in the way of you ascending to the mythical status of Alicorn.

4-6 Correct: Proficient Pegasus

You’re a Proficient Pegasus! Climbing up through the ranks, you knowledge about the magic of friendship is beginning to blossom. You know your way around the world of Equestria, and perhaps even beyond. Your flight skills are almost unrivaled, and even the Wonderbolts have begun to take an interest. Just don’t let Rainbow Dash find out, or she’ll blow you out of the sky!

1-3 Correct: Bashful Brony

You’re a Bashful Brony! You’re just beginning your foray into the hidden realms of MLP knowledge. Although you are shy and have a long way to go, you remain optimistic that you will eventually reach the summit of pony achievement. With the magic of friendship by your side, who knows? Maybe one day, you will become a great asset to the Princess herself.

Which level are you?

Tags: tv, quizzes, my little pony: friendship is magic, pinkie pie, derpy hooves

Write your own comment!

OR

About the Author
Dan Stein

"All we have to decide is what to do with the time that is given to us."

Wanna contact a writer or editor? Email contribute@sparknotes.com.